Пенка Пехливанска за Никола Стоянчев

Казвам се Пенка Пехливанска и съм от Силистра. Аз и дъщеря ми Нели не пропускаме нито едно присъствие на Никола Стоянчев в нашия град. Преди година здравословното състояние на дъщеря ми рязко се влоши. Оказа се, че има гноясала киста от кучешка тения в черния дроб. Състоянието и беше повече от критично – органите и започнаха на отказват. Тя изгуби частично зрението си, бъбреците и бяха на предела на възможностите, почти отказали да работят. Нели отказваше операция. Потърсих по телефона помощта на Никола и в часа, в който трябваше да му се обадя, за да му кажа за развитието на положението, дъщеря ми вече беше станала от леглото, можеше да върви и сама беше взела решение да се съгласи на операция. След операцията Нели изпадна в много тежко състояние, което плашеше дори лекарите. Оказа се, че всички органи бяха засегнати от последствията на наличието на гноен процес в организма. Най-зле бяха бъбреците. През цялото това време бях в постоянен контакт с Никола и той винаги успяваше да ме успокои и едно от нещата,той ми каза няма да забравя никога: „Правя това, което Господ дава. Работя и помагам, за да седнете отново майка и дъщеря на една маса заедно”. Нели беше 22 дена в критично състояние в ОАРИЛ. Наложи се втора операция. През цялото време аз имах помощта на Никола, който ни помагаше, работейки си в София, от разстояние, без нито един път да каже: сега съм зает. Напротив, казваше ми: търси ме по всяко време на денонощието. Винаги, след неговата намеса, дори и лекарите бяха учудени от бързото подобряване на показателите от изследванията. Например креатинина в кръвта на дъщеря ми беше дълго време над 380 единици при допустима горна граница за жени – 106. Лекарите настояваха да започнем частична хемодиализа. За няколко дена след помощта на Никола нивото на креатинина драстично се намали и доближи нормалните стойности. Полученият в резултат на усложнението излив на течности в белия дроб се разнесе без да се налага да правят пункция.

Помощта на Никола Стоянчев продължи и след изписването на Нели от болницата до ден днешен. Много исках да му платя за огромната помощ, но той категорично отказа.

Не мога да изразя с думи огромната си благодарност към Никола и неговата дарба,човешка съпричастност към всички хора, които търсят неговата помощ. Никой не може да ме разубеди, че Господ работи чрез него и му е дал дарбата да помага на хората.

Нито един път не сме пропуснали, за да се възползваме още веднъж от неговото обаятелно присъствие в нашия град. Чуя ли, че наближава идването му при нас, аз нямам търпение да го видя отново и да стисна ръкава му на живо.

Дълбок поклон, Никола и огромно благодаря от Нели и Пенка от Силистра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *